Recomandari pentru vanzarea imobiliara 

 

 

Daca ati decis sa vindeti o proprietate imobiliara, este recomandabil sa respectati cateva reguli simple privind redactarea anuntului:

 

-Anuntul trebuie sa trezeasca din start interesul cumparatorului si sa-l convinga sa va contacteze, este singurul dumneavoastra aliat in razboiul imobiliar.

Redactati-l cu atentie si nu lasati nici un detaliu la voia intamplarii.

   

-Publicati anuntul pe cat mai multe site-uri cu vanzari imobiliare: 85% dintre viitorii cumparatori isi incep cautarea online.

  

-Evidentiati anuntul sau promovati-l pe prima pagina (anunt prioritar). Altfel, datorita noilor aparitii, anuntul dumneavoastra va ajunge in scurt timp pe paginile urmatoare, cu sanse tot mai mici de a fi vazut de catre cumparatori. Nu uitati sa actualizati periodic anuntul, pe toate site-urile pe care l-ati publicat !

  

-Consultati cu atentie piata imobiliara inainte de a va stabili pretul. Este posibil ca proprietatea dumneavoastra sa valoreze mai mult decat pretul actual al pietei, dar daca nu tineti cont de acesta riscati sa nu puteti vinde in aceasta perioada (cititi si Cum stabilesc pretul ?)

  

-Textul anuntului trebuie sa ofere informatii complete, dar cat mai concret. Evitati detaliile putin importante (un text lung), cumparatorul se va plictisi repede si va trece la urmatorul anunt. Daca obtineti vizita sa, ii puteti prezenta detaliile secundare direct la fata locului.

  

-Atasati intotdeauna anuntului fotografii de calitate: 70% din informatie este perceputa vizual. Daca prima impresie nu va este favorabila sansele dumneavoastra scad.

  

-In general, site-urile cu anunturi imobiliare permit atasarea unui numar limitat de fotografii. Folositi la maxim acest spatiu publicitar!  O fotografie ce incadreaza doar un sifonier sau o canapea nu are valoare si nu transmite cumparatorului informatii despre proprietatea imobiliara in sine.

  

-Evitati pozele surprinse cu telefonul mobil: dau senzatia de lucru facut in graba, fara prea mare importanta, iar calitatea este in general slaba. Cumparatorul poate trage concluzia ca tratati vanzarea (si pe el) cu indiferenta.

 

-Preferabil, apelati la un fotograf cu experienta pentru realizarea prezentarii imobiliare deoarece aceasta influenteaza semnificativ impactul anuntului.

 

 Daca cumparatorul interesat va contacteaza pentru o vizita, anuntul de vanzare si-a atins scopul.

 Mai departe, rezultatul vanzarii tine numai de modul in care dumneavoastra veti negocia pretul si conditiile tranzactiei.

 

Daca aveti o proprietate de vanzare/de inchiriat in orasele Galati sau Braila  Adaugati un anunt   iar reprezentantul nostru va va realiza fotografii imobiliare specializate (vedeti prezentarile anunturilor publicate pe site).

 

Echipa  YMO Galati

www.imobiliaregalatibraila.ro